3 lagane i baš jeftine večere za Srbe: Koštaju manje od 300 dinara, ne zna se koja je ukusnija i bolja
Salata, Foto: FotoFoodTeam / Foodies / Profimedia

zdrava ishrana

3 lagane i baš jeftine večere za Srbe: Koštaju manje od 300 dinara, ne zna se koja je ukusnija i bolja

Uživaćete za male pare!

Objavljeno:

Od izbora večere umnogome zavisi i vaša kilaža, jer ako birate obroke koji nisu mnogo kalorični, a pritom nakon što ih pojede ne ogladnite munjevitom brzinom, kilogrami vam se sigurno neće lepiti! Odabrali smo za vas 3 recepta za jela koja imaju visok sadržaj vlakana i proteina, te pomažu da dugo budete siti. Sa druge strane, imaju malo masti, te nikako nisu pretnja za vitku liniju, a spremaju se veoma jednostavno.

1. Salata od pečenog povrća sa leblebijama

Salata
Salatafoto: Natallia Khlapushyna / Alamy / Alamy / Profimedia

Sastojci:

1 šolja konzerviranih leblebija (150g)

1 tikvica

1 paprika

1 šargarepa

1 glavica crnog luka

Malo maslinovog ulja, soli i bibera

Priprema:

Operite i naseckajte tikvicu, papriku, šargarepu i luk na kockice.

Rasporedite povrće u pleh, prelijte kašičicom maslinovog ulja, posolite i pobiberite, pa pecite na 200°C oko 20 minuta dok povrće ne omekša i dobije zlatnu boju.

U međuvremenu, operite leblebije i dodajte ih pečenom povrću.

Servirajte toplo ili hladno, kao salatu.

2. Omlet sa spanaćem i sirom

Omlet
Omletfoto: Bakina kuhinja

Sastojci:

2 jaja

1 šolja svežeg spanaća (ili zamrznutog)

50g mladog sira

1 kašičica maslinovog ulja

So i biber po ukusu

Priprema:

Na tiganj dodajte maslinovo ulje, a zatim kratko propržite spanać dok ne omekša.

Umutite jaja sa malo soli i bibera, pa prelijte preko spanaća.

Kada omlet počne da se zgušnjava, dodajte izmrvljeni sir.

Pecite još minut-dva dok omlet ne bude gotov.

3. Čorba od crvenog sočiva i povrća

Čorba
Čorbafoto: Privatna arhiva

Sastojci:

100g crvenog sočiva

1 šargarepa

1 krompir

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

Kašičica maslinovog ulja

So, biber, i začini po ukusu (malo kurkume ili aleve paprike)

Priprema:

Isecite šargarepu, krompir i luk na kockice.

U šerpu dodajte maslinovo ulje, propržite luk i beli luk dok ne omekšaju.

Dodajte šargarepu, krompir i sočivo, pa nalijte vodom (oko 1 litar).

Kuvajte na srednjoj vatri oko 20-30 minuta, dok povrće i sočivo ne omekšaju.

Za dodatnu kremastu teksturu, možete blendirati deo supe.

Bonus video:

Error in getting video.

01:59

NAJBOLJE JE JESTI HRANU SA NAŠIH PROSTORA Nutricionista tvrdi da domaća hrana deluje blagotvornije na organizam iz OVOG RAZLOGA!

(Espreso/Stil Kurir/Ivana Bogićević/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.